Първият приоритет на испанското председателство, е икономическият подем на държавите

...
 
Първият приоритет на испанското председателство, е икономическият подем на държавите
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Трябва да покажем икономическият подем на държавите в ЕС

 

„ Първият приоритет на испанското председателство, е икономическият напредък на страните в Европейски Съюз. Трябва да потвърдим нашия потенциал в производството и да отправим мощно обръщение до промишлеността, че Европейски Съюз е мястото, където би трябвало да се прави бизнес “. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Мадрид, по случай поемането на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

„ Трябва да потвърдим нашият потенциал в производството и по тази причина би трябвало да отправим мощно обръщение до промишлеността, че Европейски Съюз е мястото, където би трябвало да се прави бизнес “, акцентира тя.

„ Испания поема председателството на Европейски Съюз в миг, в който би трябвало да удвоим напъните си за поддръжка на Украйна. Изминаха съвсем 500 дни от бруталната инвазия на Русия, само че и 500 дни от смелата опозиция на украинския народ за неговата независимост. Фокусът е върху ревизирането на бюджета на Европейски Съюз от 500 милиарда евро до 2027 година и се надяваме на предложение от страна на Испания за преразглеждане на Многогодишната финансова рамка до края на годината “, сподели Фон дер Лайен.

Тя акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да резервира фокуса върху глобите, както и доставяне на Украйна.

„ Трябва да запазим фокуса върху глобите, както и доставяне на Украйна с това, от което се нуждае за реализиране на триумф на бойното поле. Вече доставихме на Украйна военно съоръжение. Сега се нуждаем от поддръжка от страната на испанското председателство във връзка с производството и доставките на муниции. “

„ Няма да оставим камък върху камък, с цел да потърсим отговорност от Путин и неговите поддръжници “, съобщи още тя.

 

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР